Izrada Parthenona uz pomoć Minecraft igirce

Današnje druženje obilježila je igrica Minecraft. Naime učenici su uz pomoć nje morali izraditi grčki Parthenon.  Izrada poznate građevine podijeljena je u nekoliko etapa.

Prva etapa – Istraživanje. Učenici su morali istražiti smještaj, dimenzije izgled i karakteristike zgrade. Najviše su koristili planove i dostupne slike.

U drugoj etapi, nakon svladavanja kontrole gamepeda i rasporeda tipki sa platforme, krenuli su  u izgradnju. Prvo su morali izabrati povoljnu lokaciju za smještaj tako velik građevine.  Tijekom potrage za lokacijom razvila se diskusija treba li se smjestiti na brežuljak ili u dolini.  Većina učenika odlučila da se trebamo pridržavati svih prikupljenih znanja te je odlučeno Parthenon graditi na – uzvisini! Prilikom gradnje javljali su se različita tumačenja prikupljenog znanja – od veličine, rasporeda stepenica pa sve do roja stupova, njihovog rasporeda i dimenzija.

U svakom slučaju dobro smo se zabavili, nešto novo naučili i započeli graditi. Završetak se očekuje  na slijedećem druženju Virtualaca.

Ovaj unos je objavljen u Virtualna povijest. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *